Tratamentul ortodontic al adulţilor

Numărul adulţilor trataţi ortodontic este în continuă creştere.

Scopul tratamentului nu este doar îmbunătăţirea aspectului facial şi al esteticii zâmbetului, ci şi îmbunătăţirea sănătăţii dinţilor , a parodonţiului şi a articulaţiei temporomandibulare. Tratamentul ortodontic la vârsta adultă serveşte la prevenirea cariilor dentare, prevenirea parodontopatiei (retracţie gingivală şi osoasă şi pierderea dinţilor ),prevenirea abraziei (tocirii ) patologice a dinţilor şi a sindromului dureros al articulaţiei temporomandibulare.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor şi dorinţelor pacienţilor noştri, oferim o gama variată de aparate dentare începând de la bracketuri metalice la bracketuri transparente din safir şi  aparate linguale pentru cazurile moderate.

Niciodată nu este prea târziu pentru a obţine un zâmbet de care să fii mândru !


 

 Tratamentul preprotetic 
 În numeroase cazuri proteticienii ( medicii stomatologi care se ocupă de coroane,punţi,proteze ) se izbesc de probleme ridicate de poziţia incorectă a dinţilor. Aceasta afectează estetica şi durata de viaţă a viitoarelor lucrări protetice. Tratamentul ortodontic preprotetic vine în ajutorul acestor cazuri, pentru ca realizarea lucrărilor protetice să se facă în cele mai bune condiţii.
Tratamentul ortodontic adjuvant al terapiei prin implante dentare.

Pentru ca implantele să poată fi aplicate corect şi astfel durata lor de viaţă să fie maximă, este nevoie de spaţiu suficient, de os de înălţime şi calitate potrivită şi de o ocluzie ( muscătură ) corectă. Există cazuri în care tratamentul ortodontic poate crea toate aceste condiţii necesare implantării.

Tratamentul afecţiunilor ATM (articulaţia temporomandibulară ) şi a bruxismului.

Un mare procent al cazurilor de sindrom algodisfuncţional ATM , caracterizate prin cracmente, crepitaţii, blocaje articulare, dureri musculare ale muşchilor feţei, gâtului, umerilor, cefalee, bruxism, sunt cauzate de epuizarea capacităţii de acomodare a organismului la o ocluzie (muşcătură ) incorectă. În aceste cazuri, tratamentul ortodontic , singur sau asociat cu alte procedee terapeutice , reprezintă rezolvarea unei simptomatologii a cărei amploare creşte în timp ,uneori ajungându-se la situaţii grave de afectare a ATM.